Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Школска слава Свети Сава

Сваке године, 27. јануара, у свим школама на територији Републике Србије пригодном свечаношћу обележава се школска слава Свети Сава.

Свечана Светосавска церемонија у „Пољопривредно-ветеринарској школи“ у Рековцу започета је сечењем славског колача и предајом истог новом домаћину. Овогодишњи колачар био је професор Градимир Перчевић који је предао колач следећем колачару Младену Лукићу.

Након свечане церемоније сечења славског колача, директор „Пољопривредно-ветеринарске школе“ из Рековца, проф. Љубиша Стевановић, обратио се присутним гостима.

Желео бих да поздравим председника Скупштине, одборнике Скупштине општине, пријатеље, другаре, професоре, ученике, помоћне раднике и све присутне госте. Нек’ нам је срећна слава! Дај Боже да будемо живи и здрави и да имамо пуно среће, да упишемо и ове године четири одељења, као што смо и претходне године то урадили и да школи и свима вама крене на боље. Такође, морам да вам пренесем поздраве од Љубинке Гајић, наше професорке која је била радник ове школе. Она нам је пожелела пуно успеха, и напредак у раду школе, а такође су се и бивши радници, професор Радослав Биорац и Слободанка Јевтић,  сетили школе и пожелели нам све најбоље. Нек’ нам је срећна слава и да смо живи, здрави и успешни! – изјавио је директор „Пољопривредно-ветеринарске школе“ из Рековца, проф. Љубиша Стевановић.

Узимајући у обзир тренутну епидемиолошку ситуацију, и ове године школску славу Свети Сава прославили смо без великих приредби и масовних окупљања ученика и родитеља. Светосавска академија одржана је у амфитеатру школе после сечења славског колача, уз поштовање свих епидемиолошких мера. Проглашени су и победници литерарног конкурса Светлости ми душа хоће, који су својим делима указали на лик и дело Светог Саве. Прво место освојила је Миона Радојичић (II-3) песмом „Свети Саво, хвала теби“, друго место, захваљујући ликовном раду који је нацртала, припало је Јовани Радојевић (IV-3), а треће место је припало Милици Милутиновић (II-3) која је послала песму „Свети Сава“.

Честитамо победницима, а ученицима, родитељима и запосленима Школе желимо срећну школску славу!