Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Ученици наше школе за 8. март изненадили суграђанке Левча

Ученици наше школе за 8. март изненадили суграђанке Левча

Ученици наше школе за 8. март изненадили суграђанке Левча

Поводом 8. марта међународног Дана жена, ученици наше школе обрадовали су наше суграђанке пригодним поклонима (медењацима и предметима из креативне радионице).

Ученици наше школе искористили су осми март као инспирацију за креативне радове и указивавање пажње.

Широм света обележен је 8. март, који подсећа на права и статус жена, а обичај који прати овај празник јесте поклањање цвећа и поклона управо женама. Ученици су у сусрет 8. марту почели да бирају материјале и добили прве идеје коме ће и шта поклонити.

Једну лепу, унапред организовану активност реализовала је кулинарска секција. Група ученика прве и друге године смера кувар, испекла је укусне колаче користећи модле у облику срца. Затим су искористили штапиће да направе стабљику и украсни папир и ето љупког и укусног осмомартовског цвећа. У маниру професионалаца, они су целофаном обмотали поклоне и повезали га беж врпцама. На уметнутом папирићу написали су: „Срећан 8. март!”.

Штанд је био постављен у центру Рековца, па су наше суграђанке дариване поклонима док су шетале рековачким корзоом. Наши ученици хтели су да изненаде и оне који су били на својим радним местима, па су поклоне однели у радницама у јавним установама Рековца: канцеларији за младе, библиотеци, друмском превозу, полицији, општини, центру за социјални рад… Леп гест, који ће се памтити.

Свако се осетио важним и цењеним тог 8. марта, а то је била прилика да ученици покажу своја знања, бонтон и креативност, али и да науче зашто је овај празник историјски важан (а заиста јесте). Такође, ово је био један од начина да ученици доживе школу као своју другу кућу, тачније да се увере да она то и јесте.