Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа

Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа

Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа

Обавештавамо вас да ће се 9. марта 2023. године у Свечаној сали хотела „Левач“ у Рековцу, са почетком у 10 часова, одржати „Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа“ које организују Институт за примену науке у пољопривреди из Београда, БиоСенс, истраживачко-развојни институт за информационе технологије биосистема из Новог Сада, Конзорцијум Зелени „BERRY“ тим, Институт за воћарство из Чачка, Пољопривредни факултет – Универзитет у Новом Саду, Хемијски факултет – Универзитет у Београду, Агрономски факултет у Чачку – Универзитет у Крагујевцу, Институт за економику пољопривреде из Београда и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика Рековац.

Основни циљ саветовања је, осим упознавања произвођача, хладњачара, прометника и стручњака из области воћарства са иновацијама у технологији гајења и чувања јагодастог воћа, јесте и развој неопходних капацитета за агробизнис сектор јагодастог воћа како би се прилагодили тенденцијама и променама на светском тржишту. Такође, један од циљева односи се и на потребу за дуалним образовањем, у чему средња Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца и новоформирано огледно добро са модерним експерименталним засадима, имају велику важност за све регионе у непосредном окружењу.

Учесницима саветовања ће осим значаја примене савремених технологија у производњи јагодастог воћа, бити представљена и економска анализа ове производње.
Предавачи су еминентни стручњаци из земље и иностранства из области производње и чувања јагодастог воћа, „паметне“ пољопривреде и агроекономије.