Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Радно-свечани скуп у Влади Србије: НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У 2022. ГОДИНИ

Радно-свечани скуп у Влади Србије: НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У 2022. ГОДИНИ

Радно-свечани скуп у Влади Србије: НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ У 2022. ГОДИНИ

Радно-свечани скуп одржан је данас у Влади Србије. У присуству министара, државних секретара, високих спортских и градских функционера сумирани су резултати остварени у 2022., разговарало се и о концепту Кроса РТС-а у 2023. Години, а додељене су и награде најистакнутијим појединцима. Постигнут је начелан договор да се у Крос РТС-а укључи Бијељина, град из Републике Српске, што су данас апострофирали И градоначелник Љубиша Петровић и декан Педагошког факултета Бијељина Далибор Стевић. Такође, договорено је са градским оцима Пожаревца и директором тамошње пољопривредене школе Слободаном Стоићевићем да се камп за децу из дијаспоре и региона одржи у њиховом граду. То је поздравио и Арно Гујон, директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у регион.

Свечаном скупу присуствовали су и директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика из Рековца проф. Љубиша Стевановић и заменик председника општине Рековац Драгиша Томић.

Златно знамење, највеће признање Кроса РТС-а, добили су:Министар просвете Бранко Ружић, који је у протекле три године својим чињењем подигао ниво Кроса РТС-а у свим његовим сегментима. Све што је договарано, он је допуњавао квалитетним решењима. Био је истински лидер Кроса РТС-а и када је било најтеже, у прве две године пандемије.Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, који је са својим тимом поспешивао Крос серију, Камп за децу из дијаспоре и региона и, посебно, „Образовни круг“. И никада није рекао не можемо, већ морамо и идемо напред.Директор Српског атлетског савеза Слободан Бранковић, који је уз Крос РТС-а од 1992. године прво као промотер са титулом првака Европе на 400 м у дворани, а данас као човек који је у европске и светске висине уздигао нашу атлетику.Највећим признањем награђен је и градоначлник Лесковца, др Горан Цветановић, човек који је Крос РТС-а вратио у свој град после 13 година и то на најблиставији начин: као изванредни организатор и домаћин Кампа за деци из дијаспоре и региона, а онда и као шампион Крос серије РТС-а – 2944 тркача. Због свега, заслужено је понео епитет најистакнутијег појединца године, или Волонтера године.Сребрњак, награда за изузетност, припала је:

Посебном саветнику министра просвете, др Зорану Костићу, некада и Волонтеру године и Волонтеру деценије. Када се знају те чињенице, ни једна друга реч није потребна.Градоначелнику Новог Пазара Нихату Бишевцу, организатору и домаћину за пример – Дечјег и омладинског ИКТ ФилмФеста који је ове године представио 47 филмова из девет земаља, као и „Образовног круга“.

Председнику Оштине Параћин Владимиру Милићевићу, оснивачу уметничког дела Кроса РТС-а – СтрипФесту „Фантазија ума“, који је у првој години имао 130 радова из девет земаља. Параћин је био изванредни домаћин финала. Такође, тај град је био и успешан дебитант у Крос серији РТС-а.Графичком дизнајнеру Марку Шереру, уметничком директору СтрипФеста и аутору визуелних идентитета готово свих делова Кроса РТС-а.Златно знамење и Сребрњаке уручио је директор Радио Београда Милан Недић.