Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Наша школа донирала пола тоне кромпира Црвеном крсту у Јагодини

Наша школа донирала пола тоне кромпира Црвеном крсту у Јагодини

Наша школа донирала пола тоне кромпира Црвеном крсту у Јагодини

Пољопривредно-ветеринарска школа, са домом ученика у Рековцу, донирала је пола тоне кромпира Црвеном крсту у Јагодини. Кромпир су ученици произвели на школској економији, коју одржавају после преподневне наставе.

На истом задатку млади из Рековца и Јагодине, једни да донирају оно што су произвели, други да волонтерски помогну оне који се хране у народној кухињи

“Произведемо воће, поврће, што се тиче поврћа ту је кромпир, парадајз, паприка, а што се тиче воћа ту су јабуке, шљиве ,крушке. Није нам напорно,ту смо увек сви помажемо једни другима”, каже Михајло Петковић, ученик 3. разреда школе у Рековцу.

“Ми тренутно на кухињи имамо преко 450 људи и то су људи којима је стварно потребно што оброк, што храна и хигијена и остало”, наводи Вељко Филиповић, волонтер у Црвеном Крсту.

Народна кухиња у Јагодини већ недељу дана била је без кромпира па су се припремали оброци без те намирнице.

“Користимо све од намирница, месо, поврће, тако да свака донација нам значи, добили смо овог пута од рековачке средње ветеринарске и пољопривредне школе 500 кг кромпира и ово ће нам итекако значити с обзиром да имамо следовања од Црвеног крста Србије за 8 месеци за остала 4 користимо од донатора”, каже Стефан Маленовић, секретар Црвеног Крста Јагодина.

Прошле јесени на економији пољопривредно Ветеринарске школе у Рековцу 195 ученика произвело је вагон и по кромпира. Три и по хиљаде килограма остало је за дом ученика и кухињу при интернату, део производа су продали, а део одлучили да донирају и на то су посебно поносни.

“Убудуће можемо да направимо сарадњу са Црвеним Крстом да ми њима произведемо, а они да плаћају репроматеријал и да добију готове производе, о томе ћемо да разговарамо”, каже Љубиша Стевановић, директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика у Рековцу.

Рековачка пољопривредно ветеринарска школа са домом ученика ове зиме већ је донирала 1300 килограма кромпира народној кухињи у Крагујевцу.