Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

У Рековцу одржана Прва регионална смотра пољоприведних школа

У Рековцу одржана Прва регионална смотра пољоприведних школа

У Рековцу одржана Прва регионална смотра пољоприведних школа

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика Рековац била је у петак 6. октобра домаћин Прве регионалне смотре пољопривредних школа. Школа из Рековца окупила је на једном месту пољопривредне школе из Србије, Хрватске, Северне Македоније и Републике Српске.

Школе из земље и региона су на својим штандовима презентовале своје производе и показале своју препознатљивост. Парк испред средње школе у Рековцу био је препун посетилаца који су сазнали нешто више о томе шта раде и чиме се баве пољопривредне школе Србије и региона.

-Поздрављам представнике министарства просвете, министарства пољопривреде, представнике локалне самоуправе, директора ИПН, градоначелника Бедековчине, Свете оце, школе гости из Македоније, Србије, Српске и Хрватске, директоре и ученике пољопривредних школа Србије, учеснике прве смотре пољопривредних школа у региону, новинаре, сараднике школе, професоре, ученике и моје драге Левчане.

-Данашњи дан уписаће се као дан почетка велике сарадње школа у окружењу. Данас ћемо показати ми просветни радници како радимо са својим ученицима у пољопривредним школама. Мењаћемо искуства и обогатићемо наше идеје о напредовању образовања и васпитања, а наши ученици ствараће нова пријатељства и покушаћемо решити наше заједничке проблеме.

-Драги гости, лепо се осећајте у нашем прелепо Левчу и понесите с асобом лепе успомене и са поносом причајте о Првој смотри пољопривредних школа у окружењу – истакао је у свом обраћању гостима директор школе проф. Љубиша Стевановић.

Испред Министарства, присутнима се обратила Душанка Голубовић, државна секретарка у министарству пољопривреде.

-Надам се да ћемо данас имати прилику да видимо доста добрих и квалитетних производа којима школе Србије и региона могу да се поносе. Ово је једна развојна шанса да млади људи не виде пољопривреду само као тежак рад, него и да будуће генерације да на један други начин замишљају пољопривреду а то је као бизнис.

У дефилеу, који је приређен, сввелике сараи учесници прошетали су кроз Рековац. Колона са учесницима кретала се од средње школе па све до школске економије. Ученици и колектив пољопривредних школа разгледали су и упознали се са активностима наше школе које се спроводе на школској економији.

На крају, сви су се окупили у кухињском блоку интерната школе, где су уз гозбу и музику прославили дружење. Заставу регионалне смотре преузела је школа из Скопља, која ће бити следећи домаћин.

Више фотографија погледајте на нашем официјалном фејсбук профилу: Линк испод…

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064023523090