Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

САВЕТОВАЊЕ – Стање и перспективе говедарства у Републици Србији

САВЕТОВАЊЕ – Стање и перспективе говедарства у Републици Србији

САВЕТОВАЊЕ – Стање и перспективе говедарства у Републици Србији

У четрвртак 23. новембра у просторијама дома Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу одржано је саветовање на тему Стање и перспективе говедарства у Републици Србији у организацији Института за примену науке у пољопривреди.

Пре официјалног дела саветовања присутнима се обратио директор школе Љубиша Стевановић који је свима пожелео добродошлицу и пријатан радни дан.

Са Института за примену науке у пољопривреди све учеснике је поздравио др Раде Јовановић.

О стању говедарске производње у Србији говорили су Борис Берисављевић и професор Денис Кучевић са Пољопривредног факултета из Новог Сада.

У панел дискусији под називом Предлог концепта развоја млечног говедарства учествовали су: Јован Благојевић (Факултет ветеринарске медицине Београд), Денис Кучевић (Пољопривредни факултет Нови Сад), Мирослав Ћирић (дипломирани инжењер сточарства), а примере добре праксе презентовали су Ненад Нешић из Доњих Крајинаца и Петар Радишић из Чуруга.

Након паузе, приступило се новој панел-дискусији: Предлог концепта развоја товног говедарства у Републици Србији. Презентацију о товном говедарству држао је др Стеван Чанак из ИПН.

О примерима добре праксе говорили су Миломир Благојевић, пољопривредни произвођач из Ужица и Бобан Росић из ПССС Крушевац.