Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

САЈАМ КЊИГА: Запажен наступ наше школе на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја

САЈАМ КЊИГА: Запажен наступ наше школе на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја

САЈАМ КЊИГА: Запажен наступ наше школе на штанду Министарства просвете, науке и технолошког развоја

Овогодишњи Сајам образовања и наставних средстава, који се одржава у оквиру београдској Сајма књига, био је одлична прилика да се средње пољопривредне школе са домовима ученика представе са својим производима и промотивним материјалом.

Кувари прве године (Урош Андрејић и Кристина Зарић) са својом професорком куварства Маријом Милосављевић.

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца наставила са својим промотивним активностима, па смо се радо одазвали позиву министарства да будемо део школа које ће на штанду министарства просвете. Наша школа се представила у правом светлу, јер смо имали веома богат штанд. На штанду су се осим пољопривредних производа са наше школске економије (кромпир, лук, кукуруз, дуње, грожђе) нашла и деугастациона храна (пите, проје, колачи, али и печење од мангулице). Приказали смо и нове производе из наше сушаре, сува шљива са коштицом и чипс од јабуке. Нови производ је и домаћи сок. Од издавачке делатности наша школа је представила књиге чији је издавач школа “Два живота средње школе”, “Бескрајно струјање живот” и часописи “45 минута” – први девет бројева.

Школе су приказале резултате рада ученичких задруга и том приликом могли су да се виде резултати њиховог рада, али и да окупљени пробају храну припремљену у кухињама ученичких и студентских домова.

Школе су представиле примере добре праксе у заштити животне средине, финансијској писмености,  али и нових технологија за савремено образовање.

Нашу школу су на сајму представљали: директор Љубиша Стевановић, наставнице српског језика и књижевности: Милица Николић, Весна Костадиновић и Радојка Бјеливук, управник дома ученика Сима Симић, Дејан Михајловић, Невена Пауновић, ученици: Кристина Зарић и Лука Андрејић.

У конференцијској сали одржане су презентације о обогаћеном једносменском раду, спољашњем вредновању рада школа, методе и технике за унапређивање формативног оцењивања у школама, завршни испит на крају основне школе и промоција еВежбанонице, државна матура, мрежа установа и улога саветника – спољних сарадника.