Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Осми сајам каријерног вођења и саветовања

Осми сајам каријерног вођења и саветовања

Осми сајам каријерног вођења и саветовања

Наша школа била је посетилац на одржаном Сајму каријерног вођења и саветовања који је 1. децембра одржан у Београду.

Београдска отворена школа (БОШ) у сарадњи са Националном асоцијацијом канцеларија за младе, организовала је 1. децембра 2022. године VIII Сајам каријерног вођења и саветовања. За разлику од претодних година, Сајам је поред школских тимова за каријерно вођење и саветовање, окупио и представнике организација цивилног друштва и канцеларија за младе. Снежана Клашња, саветница за омладинске политике при Министарству туризма и омладине, истакла је значај каријерног саветовања и вођења као и сарадње свих сектора у овој области за развој младих, њихово професионално усавршавање и напредовање. Целоживотно каријерно саветовање и вођење, како она наводи, требало би да почне од најранијег узраста.

Пољопривредно-ветеринарску школу са домом ученика из Рековца представљали су предметни наставници Неша Ђорђевић и Дејан Михајловић (чланови тима за каријерно вођење).

Ову прилику смо искористили да се упознамо са излагачима на сајму, али и да представимо нашу школу. Са присутнима посетиоцима и излагачима смо разменили идеје и промотивне материјале.

Приликом свечаног отварања Сајма говорили су: – Марија Милосављевић, Београдска отворена школа, -Снежана Клашња, саветник министра, Министарство туризма и омладине, -Тијана Грујић, Coca Cola Hellenic.

Сајам за каријерно вођење и саветовање реализован је у сколупу пројекта „Квалитетне услуге каријерног вођења и саветовања: стандардима за бољу запошљивост младих”, који спроводи Београдска отворена школа у сарадњи са Националном асоцијацијом канцеларија за младе, и који је подржан од стране Министарства туризма и омладине.