Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Одржана Регионална домијада у културно-уметничком стваралаштву

Одржана  Регионална домијада у културно-уметничком стваралаштву

Одржана Регионална домијада у културно-уметничком стваралаштву

Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца била је у петак 19. априла домаћин XXVII регионалног сусрета омладине домова ученика средњих школа у културно-уметничком стваралаштву.  Организатори и домаћини овог такмичења били су ученици средње школе из Рековца. Наша школа угостила је више 350 учесника.

На такмичењу са домаћином из Рековца наступили су домови ученика из Крагујевца, Јагодине, Свилајнца, Ћуприје, Костолоца и Пожаревца.

Регионални сусрет домова свечано је отворио директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика Рековац проф. Љубиша Стевановић пожелевши свим учесницима добродошлицу.

Учесници из поморавског, шумадијског и браничевског округа током читавог дана такмичили су се у бројним културно-уметничким дисциплинама.

Они најбољи са регионалног такмичења, по оценама стручног жирија, пласирали су се на републичку манифестацију, која ће се одржати у мају у Новом Саду.

Ученици Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика из Рековца постигли су велики успех и освојили вредна признања, која им омогућавају надметање на републичком делу такмичења.

Сава Стаменовић освојио је прво место за најбољу мушку улогу у категорији реч – поетски приказ Краљ Петар други, на изложби ученичких радова прво место у категорији руко, док смо у категорији издаваштва освојили друго место. У категорији фоклор освојили смо друго место са играма из шумадије док је кореографија Свети Никола у Шумадији. Драмска секција је извела комад под називом “Ординација”. У категорији етно и народне музике “Замучи се божија мајка”. У категорији модерног плеса наше ученице извеле су тачку под називом “Power” (Моћ).

Овај велики успех наше школе представља изузетну част за све ученике и васпитаче.

Комплетну фото галерију погледајте на линку испод:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064023523090

Погледајте и комплетне резултате:

ЛИНК