Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Oдржана је презентација едукативног софтвера Академије Филиповић

Oдржана је презентација едукативног софтвера Академије Филиповић

Oдржана је презентација едукативног софтвера Академије Филиповић

У просторијама наше школе, у уторак 11. октобра, одржана је презентација едукативног софтвера Академије Филиповић за основне и средње школе на српском језику, који је прозор у модерну интерактивну наставу за будуће Нобеловце – Roqed Science (биологија, хемија, анатомија, механика) и Roqed Physics (физика) и Pathology3D .

Roqed Science је софтвер који је предвиђен за коришћење у припреми часа, у циљу обогаћивања основног садржаја који нуди обавезна литература кроз детаљно визуелно сагледавање појава, процеса и феномена. Можете је користити у сврху активног учешћа ђака у реализацији часа, где ђаци у практичном раду, савладавају научне јединице које су иначе теже сагледиве и разумљиве јер садрже доста апстрактних, тродимензионалних елемената. У фази самосталног учења и утврђивања градива ђаци добијају могућност индивидуалног рада у програму у окружењу које је њима природно и блиско а пружате им максимум сазнања. Увек истичући да ни један програм није, нити може бити замена за квалитетан рад стручног и креативног наставника, већ његова идеална допуна.

Предавању су присуствовали ученици прве године и предметни наставници. Презентација је реализована од стране Радице Јовановић -професора хемије и Немање Маринковић Академија Филиповић.