Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Наставља се сарадња наше школе и Мачванске средње школе из Богатића

Наставља се сарадња  наше школе и Мачванске средње школе из Богатића

Наставља се сарадња наше школе и Мачванске средње школе из Богатића

Мачванска средња школа из Богатића и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца потписали су повељу о побратимству још 2014. године.

Директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика из Рековца, Љубиша Стевановић, био је у посети Мачванској средњој школи и том приликом је са руководством школе из Богатића договорио наставак сарадње у овој години.

Разговор са Милицом Дражић, некадашњом директорком Мачванске средње школе

Договорено је да се током ове школске године реализује размена ученика обе школе. Посета би била замишљена као размена искустава две ученичке организације које функционишу у школама. Ученици би реализовали заједничку седницу парламента и договорили даље правце сарадње и повезивања.

Директор Стевановић и директорка Нада Јелесић разговарали су о организацији васпитног рада у обе школе, манифестацијама и могућностима сарадње на заједничким пројектима. Анализиране су сличности и разлике у раду, стандарди исхране и услови живота у домовима данас.

Иницијатива је потекла од Ђачког парламента школе из Рековца. Циљ ове посете је било упознавање са радом два ђачка парламента, размењивање искустава, идеја, али најпре и највише склапање нових пријатељстава.