Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

КРОС РТС

КРОС РТС

КРОС РТС

Министарство просвете је уз нас од краја деведесетих година прошлог века. Сарадња је изнедрила и трансформацију Кроса РТС-а, од једнодневног такмичења до спортско-образовне и уметничке манифестације која траје целе године. У овој, већ су одржани – Крос РТС „У дијаспори“ као и два такмичења из Крос серије, у Бијељини и Рековцу. Завршен је и СтрипФест „Фантазија ума“, као и тромесечни циклус образовних сегемената.

Финиш године доноси и завршницу 33. Кроса РТС-а. Већ 22. септембра трчаће предшколци и ђаци широм Србије. Потом ће уследити још три такмичења из Крос серије – 30. 9. у Зајечару, 7. 10. у Сомбору и 14. 10. у Лесковцу. Све до краја новембра, одвијаће се – „Умрежена Србија“, „Идентитетска веза“ и „Корак испред“. Финале ИКТ ФилмФеста „Нови Пазар 2023“ на програму је од 1. до 3. 11.

О свему томе, као и о даљим плановима, упознали смо данас министарку просвете Славицу Ђукић Дејановић. Примила нас је срдачно, уз обећање: „Биће све исто као и досад, верујем и боље“. Њен први задаци биће: давање старта Кросу РТС-а „Кроз Србију“, 22. 9. у 10.05 сати из студија РТС-а; учешће у видео конференцији – наставак образовних целина; и присуство на свечаном отварању финала ИКТ ФилмФеста „Нови Пазар 2023“.

Данашњем састанку у Кабинету министарке просвете присуствовао је и њен специјални саветник др Зоран Костић, дугогодишњи координатор Министарства просвете за Крос РТС-а.

Miloš Panić – Hronika Krosa kroz SrbijuПрегледач звучних записа00:0000:00Користите стрелице горе/доле за повећавање или смањивање гласности.

Razgovor: Stevan Kovačević i ministarka prosvete Slavica Đukić – DejanovićПрегледач звучних записа

http://krosrts.rs/poceo-kros-rts-a-kroz-srbiju/

http://krosrts.rs/ministarka-djukic-dejanovic-uz-nas/