Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Извештај са студијског путовања у Аустрију 5-7. децембра

Извештај са студијског путовања у Аустрију 5-7. децембра

Извештај са студијског путовања у Аустрију 5-7. децембра

Директор наше школе проф. Љубиша Стевановић је са делегацијом из Института за примену науке у пољопривреди из Београда, боравио у студијској посети Аустрији у периоду од 5. до 7. децембра.

У прилогу је ппт презентација која у слици и речи говори о искуствима које нам директор преноси у кроз извештај.

-Поносим се својим резултатима које сам као директор постигао од 2012. године. Видео сам како раде школе у Бечу и околини, стекао сам нова искуства и примере добре праксе. Након свега виђеног, могу да кажем да је наша школа у многим сегментима на истом нивоу – изјавио је Стевановић.

Иначе, директор је боравио у посети PYHRA-и образовном центру иначе Високој пољопривредној школи. Током првог дана посетили су и школу у Виеселбургу – HBLFA Francisco Josephinum

Други дан делегација је боравила у БАУЕР групи.

У предузећу БАУЕР који производи системе за наводњавање и за изђубравање, добили смо гаранције од директора Ерика Раутха и сувласника фирме Андреаса Шитера да ће будућа наша стаја бити опремљена њиховим системом изђубравања и да они могу увек с праве презентацију за будуће купце на нашој економији.

Договор о сарадњи

ДРУГИ ДАН – Разговор са Томасом Срахјнасом, Мартином Сехфелнером, Рајхардом Флегером и Ханом Лихтенвагнер. Они су представници удружења свих сточара Аустрије. Договор је са њима да већ другом половином јануара десет наших професора иду на семинар о сточарству сименталне расе крава и генетике. Семинар ће трајати шест дана. Нашој школи је припало два места за семинар. Добићемо од њих ексклузивно право за испитивање генетике крава и оплодњу крава са њиховим семеном и добићемо повољне услове за набавку 15 високостеоних јуница.