Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Дан 5. Бескрајна поља кромпира у региону Фамагуста

Дан 5. Бескрајна поља кромпира у региону Фамагуста

Дан 5. Бескрајна поља кромпира у региону Фамагуста

Југоистични део Кипра, уз општину Паралимни и Аја Напу делује импресивно. Данас смо обишли Потамас, бајковити део Медитерана, где се река улива у море, а многи пецароши користе овај део за риболов. Водич нам је причао о бурној историји након 1974. године и опстанку локалног становништва у региону Фамагуста. Популарни ресторан Романцо управо се налази крај Потамаса и некада је важио за главно излетиште овог дела Омирије. Иначе, сама Омирија је веома популарно место за пецароше. Настављамо пут ка Ахнасу, региону где се гаји најбољи и најквалитетнији кромпир. Ученици се упознају са технологијом узгајања кромпира у овом региону Кипра. Одмах поред плантаже кромпира је имање пријатеља нашег водича-возача, где се узајају најразличитије медитеранске биљке – кипарски орах, каки, нар, маслине, грожђе…