Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Запажен наступ наше школе на 19. САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ у Крагујевцу

Запажен наступ наше школе на 19. САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ у Крагујевцу

Запажен наступ наше школе на 19. САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ у Крагујевцу

На Шумадија сајму, дана 8.9.2023. године, наступила је са штандом и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца. Наша школа је представила своје производе које праве ученици са својим предметним наставницима у оквиру обогаћеном једносменског рада и своје ученичке задруге “Плодови Левча”.

Велики део нашег изложбеног простора заузеле су и ђаконије које су припремили ученици нашег новог смера кувар, а посетиоци су могли да уживају у укусима левачких производа.

Директор наше школе, проф. Љубиша Стевановић одржао је стручно предавање у сали Шумадија сајма, заједно са Зораном Костићем, специјалним саветником у Министарству просвете и др Иваном Бошњаком, државним секретаром у Министарству за људска и мањинска права.

-Поздрављам испред Задружног Свеза Шумадије и Поморавља др Ивана Бошњака државног секретара у министарству за људска и мањинска права и друштвени дијалог, др Зорана Костића, посебног саветника министарства просвете, др Зорицу Васиљевић, посебног саветника министарства за бригу о селу, представнике локалне самоуправе, школске управе, директоре, пољопривреднике и грађане Централне Србије – навео је у уводном обраћању директор средње школе у Рековцу, Љубиша Стевановић.

-Задружни Савез Шумадије и Поморавља ради већ 68 година. Тренутно имамо 71 задругу у Савезу и то 61 мешовиту и специјализовану задругу и 10 ученичких задруга. Ми смо од 2017. године формирали укупно 56 задруга. Морам да нагласим задругу у Свилајнцу која има успешну традицију од 136 година. Наше задруге успешно раде и добијају награде и признања за унапређивање задругарства у Србији – истакао је Стевановић.

Штанд наше школе је био изузетно посећен током манифестације, а школу су су представљали ученици и професори наше школе.