Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Учешће на 22. републичком такмичењу из области ветеринарске медицине

Учешће на 22. републичком такмичењу из области ветеринарске медицине

Учешће на 22. републичком такмичењу из области ветеринарске медицине

У Сомбору је одржано 22. републичко такмичње ученика из области ветеринарске медицине.

Нашу школу су представљали професори ветеринарске медицине и сточарства Момчило Тодоровић и Неша Ђорђевић и ученик одељења IV-1 Марко Голубовић.

На економији Средње пољопривредно прехрамбене школе у Сомбору одржано је 22. Републичко такмичење из области ветеринарске медицине. Такмичење је трајало три дана а пријавило се укупно 21. пољопривредна школа. Марко је у конкуреницији од 21 ученика заузео одлично осмо мест сакупивши укупно 91 бод.

„Од 24. до 26. марта одржано је 22. Републичко такмичење из области ветеринарске медицине. Пријављена је 21. школа – 21 ученик. Ученици раде теста знања и практични део. Тест знања, то су питања које ученици припремају из приручника за полагање матурског испита. И ми по правилнику имамо право на додатно питање из фармакологије и клиничких процедура. Тест знања састављају професори Ветеринарског факултета са којима имамо изузетну сарадњу. Из практичног дела ученици су радили два радна задатка – интрамускуларна апликација лека код животиње и припрема семена за вештачко осмењавање крава“, рекла је овом приликом Весна Токић, председник Стручног већа ветеринарске медицине.