Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

У Рековцу одржано ДРУГО САВЕТОВАЊЕ АГРОБИЗНИС СЕКТОРА ЈАГОДАСТОГ ВОЋА

У Рековцу одржано ДРУГО САВЕТОВАЊЕ АГРОБИЗНИС СЕКТОРА ЈАГОДАСТОГ ВОЋА

У Рековцу одржано ДРУГО САВЕТОВАЊЕ АГРОБИЗНИС СЕКТОРА ЈАГОДАСТОГ ВОЋА

У препуној сали хотела “Левач” у Рековцу, данас је одржано је Друго саветовање агробизнис сектора јагодастог воћа. Скуп у Рековцу отворио је помоћник министра пољопривреде Александар Богићевић.

Директор Инситута за примену науке у пољопривреди, др Раде Јовановић

Основни циљ саветовања је, осим упознавања произвођача, хладњачара, прометника и стручњака из воћарства са иновацијама у технологији гајења и чувања јагодастог воћа, јесте и развој неопходних капацитета за агробизнис сектор јагодастог воћа како би се прилагодили тенденцијама и променама на светском тржишту.

Такође, један од циљева је и потреба за дуалним образовањем, у чему средња Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика из Рековца, као један од организатора саветовања, већ и има искуство.

Присутним гостима обратио се и директор Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика у Рековцу, проф. Љубиша Стевановић и истакако задовољство што су школа и Рековац домаћини једног овако великог скупа који је посвећен пољопривреди и свим пољопривредницима.

Директор средње школе из Рековца се обраћа посетиоцима и гостима

Учесницима саветовања је, осим значаја примене савремених технологија у производњи јагодастог воћа, представљена и економска анализа ове производње.

Дронови су будућност примене дигиталне технологије у пољопривреди

Предавачи су еминентни стручњаци Института за примену науке у пољопривреди из Београда, БиоСенс, истраживачко-развојни институт за информационе технологије биосистема из Новог Сада, Конзорцијум Зелени „БЕРРY“ тим, Институт за воћарство из Чачка као и пољопривредни факултети из Земуна Новог Сада као и Агрономски факултет у Чачку и Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика Рековац.