Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Одржана ЈУБИЛАРНА 10. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА у Рековцу

Одржана ЈУБИЛАРНА 10. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА у Рековцу

Одржана ЈУБИЛАРНА 10. ЛИКОВНА КОЛОНИЈА у Рековцу

У организацији Пољопривредно-ветеринарске школе са домом ученика, организована је 10. по реду ликовна колонија. Ова јубиларна колонија угостила бројне еминентне ликовне уметнике из Србије, а све је одржано у лепом и пријатном амбијенту дома ученика у Рековцу.

Учешће на колонији је двадесетак ликовних уметника из Београда, Нове Пазове, Фоче, Ужица, Деспотовца, Крагујевца, Опарића и Рековца. Најмлађи учесник на колонији била је Марија Богосављевић, унука сликара наиве из Левча Милоша Лазића.

По речима директора средње школе, проф. Љубише Стевановића, наставак традиције одржавања ликовних колонија у Рековцу, врло је важан за саму промоцију и афирмацију како школе, тако и самог Левча. Директор се захвалио уметницима на учешћу и позвао их и да у идућим годинама буду присутни у што већем броју. За све уметнике, али и пријатеље уметности, организован је и свечана вечера у интернату школе.

Уметник, Здравко Вучинић, истакао је да је трудом агилног организатора, Љубише Стевановића, сусрет протекао у позитивној, стваралачки надахнутој атмосфери, који је изнедрио замашан број вредних дела.

-Ретком кругу састајања што се ослањају на престижне токове домаће традиције, треба приписати сазиве у Рековцу, који се одржавају десети пут. Ове године су окупљени реномирани ствараоци, припаднице ширег генерацијског круга. У њој су се нашли млади ствараоци, што тек ступају у ликовни живот, преко средње, која налази или је нашла место на уметничкој сцени, до старијих генерација, утемељених у токовима новијег сликарства – навео је Вучинић.

Томислав Тома Савић, уметник и селктор учесника ликовне колоније захвалио је колективу школе на гостопримству и одличној организацији.

Сви радови учесника овогодишње колоније биће изложени за ширу јавност у просторијама средње школе у Рековцу.