Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

Пети сабор винара и виноградара!

Пети сабор винара и виноградара!

Пети сабор винара и виноградара!

И ове године у организацији Пољопривредно-ветеринарске школе из Рековца,одржан је,пети по реду сабор винара и виноградара,а све у складу са мерама борбе против Цовида-19.
Ове године,учешће је узело 77 такмичара у три категорије,бело,розе и црвено.
За све учеснике сабора обезбеђене су захвалнице,а за три најбоља по категоријама дипломе и медаље.
Директор Школе,Љубиша Стевановић истакао је да је ова манифестација,традиционалног карактера,веома битна за како за школу,тако и за цео Левач који своју развојну перспективу види управо у виноградарству и воћарству.
Председник општине Рековац,доктор Александар Ђорђевић званично је отворио сабор и такође ставио акценат на побољшању производње вина у малим,породичним винаријама.
Иницијатор сабора и бивши министар пољопривреде др.Стојан Јевтић је казао да је за Рековац врло битно да се ова и сличне манифестације одржавају у континуитету ради опстанка пољопривреде и живота у самом Левчу уопште.
Што се самог такмичарског дела тиче,жири у саставу Марија Милетић-Симић,Горан Јаковљевић и Драган Вуловић имали су заиста тежак посао,јер по њиховим речима конкуренција је ове године била заиста јака,што радује све произвођаче грожђа и вина.