Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА СРЕДЊИХ ШКОЛА

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА СРЕДЊИХ ШКОЛА

СВЕЧАНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА СРЕДЊИХ ШКОЛА

18. и 19. марта у Студентском одмаралишту „Радојe Лакић“ на Авали је одржана свечана седница Скупштине Удружења средњих школа подручја рада пољопривреда, производња и прерада хране. Том приликом министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић обратио се директорима пољопривредних школа међу којима је био и директор наше школе, Љубиша Стевановић.

943806_1568843626760548_3023043604101275043_n

„Пољопривредне школе постају све атрактивније школе и уписују их ђаци који су имали намеру да  уписују гимнизије.  Увођењем прага на завршном испиту од ове године  желимо да повећамо упис ученика у средње стручне школе“,  рекао је министар Вербић и истакао да треба да се поносимо начином како се ради у пољопривредним школама и позвао директоре школа да се више  укључе у доношење прописа, како би боље функционисале.

„Свака  ваша иницијатива у циљу бољег функцинисања школа ће бити прихваћена“ , навео је Вербић.

Видоје Вукашиновић, председник Удружења представио је рад Удружења и реако да је у Удружењу 47 средњих школа, које обухватају 550 одељења, 16 образовних профила и више од 1200 наставника.

Директори пољопривредних школа изразили су забринутост због најаве да би од следеће године, на основу Закона о буџетском систему, могла да им буду одузета сопствена средства. Уколико би се то догодило, како се могло чути, све Пољопривредне школе би могле бити затворене.

13. маја бићемо домаћини Скупштине Удружења средњих школа подручја рада пољопривреда, производа и прераде хране.