Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

Помоћник министра просвете отворио кухињски блок у Рековцу

Помоћник министра просвете отворио кухињски блок у Рековцу

Помоћник министра просвете отворио кухињски блок у Рековцу

Свечаним пресецањем врпце мр Љубиша Антонијевић помоћник министра за ученички стандард и инвестиције отворио је савремени кухињско-трпезаријски блок у Рековцу.

DSC_1004

Пољопривредно-ветеринарска школа из Рековца пише нову историју образовања у Левчу.DSC_1124

Љубиша Стевановић директор средње школе у Рековцу каже да је свој имиџ и репутацију у Србији школа стекла реновирањем, доласком Високе Пољопривредно-прехрамбене школе из Прокупља, отварањем студентског дома и сада отварањем кухињског блока.

DSC_1160

-Ове наше намере не би могли да реализујемо без Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Они су препознали и подржали идеје о развоју нашег прелепог Левча и помогли да се школа врати слави – изјавио је Стевановић напомињући да су из ове школе изашли амбасадори, министри, председници општина, декани, професори факултета, директори, успешни пољопривредни произвођачи и добри људи.

DSC_1137

Локална самоуправа је увидела значај, подржала сваку идеју и помогла у развоју, након катастрофе која је задесила школу у Рековцу.

Школа је сада иницијатор и носилац разних активности, успешних дешавања и манифестација у Општини Рековац (организација кампа деце из дијаспоре, кроса РТС-а, сабора виноградара и винара и сликарских колонија).

Поводом отварања кухињског блока Антонијевић је рекао да је ово велика инвестиција за место попут Рековца и да ће то додатно унапредити живот ученика и студената.DSC_1143

-Најмање што очекујем је да се ученици врате родним местима и да након школовања наставе да раде и живе у вашем лепом Левчу – нагласио је Антонијевић.

Капацитет мензе је 300 места и храниће се ученици средње школе и студенти Високе пољопривредно-прехрамбене школе.

DSC_1205

Укупна вредност инвестиције  је 10 милиона динара.

ЕКИПА ШКОЛСKОГ ЛИСТА / Д. М.