Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – ЧЕТВРТИ ДАН

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – ЧЕТВРТИ ДАН

Изданци Кроса РТС-а, полазници Кампа “Александар Петровић” из Зајечара, Крушевца, Шапца, Пожаревца и Инђије, такође су у Рековцу. Свако јутро и они трче, а све под надзором тренера Миодрага Грујића, Александра Јовановића и Биљане Планко. Тренирају ревносно и дају импулс екипи Пала, коју исто тако чине даровити тркачи.

Нешто слабијим инетизетом раде полазници Кампа РТС-а и Спортског савеза Србије. То су малишани из девет европских земаља, најбољи са Кроса “У дијаспори”. Већ девет година уз тај камп је искусни атлетски стручњак Мирко Вујаклија.

IMG_9508

Дакле, Атлетска радионица отворила је и овај дан.

А онда је уследило немало изненађење – Сајам етно производа специјално организован за Камп “Рековац 2015”. У понуди и ића и пића, али и рукотворина за памћење. Баш смо уживали, понешто и куповали. Тек да нас то нешто вечно сећа на ове дане овај неописиво леп крај.

IMG_9505Удружење жена “Левчанка” из Велике Крушевица и Удружење жена “Златне руке Левча” из Сибнице своја кулинарска умећа су изложила на два штанда. Винарије “Левач” из Рековца и “Винекс” из Белушића имали су своје дегустационе штандове.

IMG_9520

Пољопривредно-ветеринарска школа је наступила са својим штандом. “Златни” мед, квалитетна ракија и промотивни материјал.

После ручка, у госте нам је дошао некадашњи атлетски шампион Европе Драган Здравковић. Кроз разговор са Радославом Симићем, коментатором РТС-а, подсетио нас је на те своје златне дане и на победу каријере – над Британцем Себастијаном Коуом, светским рекордером и олимпијским шампионом на 1500м.

Нисмо се разилазили. Уследила је презентација Републике Српске. Тим презентера предводили су сестра и брат, Теодора и Павле Лазаревић. Слушали смо их с радошћу и интересовањем.

У смирају дана уследила је Занимљива наука – радионица коју воде Сандра Вујошевић и Марија Шеган, стручне сараднице Математичког института САНУ. Кроз креативан рад, деца су стварала оно што нису веровала да су у стању да створе.

И још нешто – многи су данас осванули у азурно плавим, званичним мајицама Кампа “Рековац 2015”. Изгледали су, заиста, освежавајуће.

ЕКИПА “45 МИНУТА”