Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

КАМП РЕКОВАЦ 2015, ПРВИ ДАН

КАМП РЕКОВАЦ 2015, ПРВИ ДАН

Велелепно здање Радио Београда киша је почела да засипа почетком нашег окупљања, око десет сати. Нешто кансије, кренули смо у Патријаршију. Сусрет са патријархом Иринејем био је неизвестан. У исто време, у једанест, имао је још један важан састанак. Ипак, сачекао нас је на уласку у Патријаршију. Своју децу. Увелико је пљуштало, али за то нико није марио.После обиласка Патријаршиске капеле и сале Српског синиода, обишли смо Саборну цркву и гробове Доситеја Обрадовуића и Вуика Караџића. Даље нисмо могли, дан је исувише обузела кишурина.

IMG_9300

У аутобусу ФУДЕКСА, добра атмосфера. Сендвич за окрепљење и тросатни пут. Морали смо спорије, ради безбедности. Испред нас у аутомобилу као водич, све време Љубиша Стевановић. Он је директрор Пољхопривредно-ветеринарске школе са домом ученика у Рековцу, наш домаћин. На први поглед, и по оном што смо чули од њега, веома добар човек.Увелико каснимо, али домаћини чекају. Лепиња и со, за добродошлицу. Нешто даље, мед и вода. Тек да се похвале. На овогодишњем Пољопривредном сајму у Новом Саду освојили су Златну медаљу за квалитет меда. Шампиони!

Званични пријем, у амфитеатру школе. Као и мед, и он је за пример. Лепота. Дупке испуњен гостима, и просветарима. Добродошлица у пар реченица: прво историја Левча и Рековца, а онда и оне људске речи, топле, из уста директора Љубише Стевановића, па председника Општине Предрага Ђорђевића. Телевизијска камера се не гаси, бележи све занимљивости. За историју Кроса РТС-а и за незаборав стотинак деце из девет европских земаља.

После смештаја,уследила је вечера и заслужени одмор. Неко је до Србије путовао и тридесет сати…