Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

ДАН ШКОЛЕ!

ДАН ШКОЛЕ!

ДАН ШКОЛЕ!

Интонирањем химне ,, Боже правде“ , у извођењу ученика Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу, испред школе 24. маја, отпочео је програм обележавања Дана школе и школске славе Свети Ћирило и Методије.

Свечаној академији, поред многобројних званица, присуствовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници Општине Рековац, директори Института, предузећа и Удружења, директори и представници основних и средњих школа, као и колектив и ученици школе.

Присутне је поздравио директор школе, проф. Љубиша Стевановић и честитао Дан школе и школску славу. У име Општине Рековац обратио се председник Александар Ђорђевић, а испред министарства просвете, науке и технолошког развоја, посебан саветник, др Зоран Костић.
Потом је уследило уручење повеља институцијама Министарству просвете, науке и технолошког развоја и Општини Рековац, али и појединцима, Бранку Ружићу, др Зорану Костићу и Стевану Ковачевићу , који су најзаслужнији за сарадњу и учешће у развоју, напретку и промоцији школе.

Уручене су и захвалнице ученицима који су донели највише успеха и поноса својој школи у току ове школске године:
• Мини Милановић IV-1 , за освојено прво место на регионалном такмичењу ,, Франкофонија 2022“ у Јагодини,
• Ненаду Нешићу III-3, за остварене резултате на Књиженој олимпијади и
• Миони Радоичић II-3, за остварене резултате у домену језика и језичке културе.

Школа остварује сарадњу са бројним институцијама у циљу што бољег развоја школе. Данас, са тим циљем школа поносно истиче склапање уговора о пословно- техничкој сарадњи са Институтом за примену науке у пољопривреди. Ученицима смера кувар свечано је уручена награда ,, за најбољи котлић” од Удружења одгајивача оваца Србије.
Сви присутни уживали су у богатом културно-уметничком програму.