Пољопривредно-ветеринарска школа са домом ученика

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “КАД ЗВОНА ЗАНЕМЕ” – ВЛАДЕ АРСИЋА

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “КАД ЗВОНА ЗАНЕМЕ” – ВЛАДЕ АРСИЋА

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “КАД ЗВОНА ЗАНЕМЕ” – ВЛАДЕ АРСИЋА

У препуном амфитеатру Пољопривредно – ветеринарске школе у Рековцу одржана је промоција књиге “КАД ЗВОНА ЗАНЕМЕ” Владе Арсића, на којој је говорио сам аутор.

 

 

DSC_0504

 

 

Промоцију је отворила директор библиотеке у Рековцу, Биљана Томић, где је у исто време прочитала присутнима делове из  истоимене књиге.

DSC_0508

 

DSC_0510

Роман о највећем погрому у историји модерне Србије; Прича о времену када је Србија била земља смрти, а Ваљево њена престоница; Прво литерарно дело после “Времена смрти” Добрице Ћосића, на тему епидемије пегавог тифуса и пошасти која је однела више жртава него све претходне аустроугарске офанзиве. И наравно, љубавна прича у позадини свега, јер без ње, чини се, ни ова тмурна драма не би имала срећан крај.

Kad-zvona-zaneme-Valjevo-1915-228x0-00001621512688

 

Историјски роман са динамиком трилера у којем се преплићу стварне личности и измаштани ликови. Љубавна прича из времена кад је Србија била земља смрти а Ваљево њена престоница. Аутор израђеног стила читаоца вешто води кроз ходнике времена од затвора Озне у Београду 1946. до ваљевске болнице 1915. и обрнуто, све до неочекиваног расплета. Како су Србија и Ваљево преживели „време смрти“ а имагинарна породица Андрије Срећковића, „као парадигма личне снаге појединца“, и први талас идеолошких чистки у годинама по „ослобођењу“. Како је живот победио кад су чак и звона морала да занеме. Књига која се чита у једном даху.

 

DSC_0511

О теми и садржини романа говори је присутним аутор и изазвао велико одушевљење код присутних.

DSC_0502

Промоцији су присуствовали, како гости из културних институција у Рековцу тако и ученици Пољопривредно – ветеринарске школе у Рековцу.

 

DSC_0506

DSC_0503