Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

ПОСЕТА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЗ БОГАТИЋА

ПОСЕТА МАЧВАНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ ИЗ БОГАТИЋА

У два дана (13. и 14. март) ученици Мачванске средње школе из Богатића били су гости Пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу. Ово је узвратни боравак у оквиру сарадње ђачких парламената две школе.

Из Богатића је пут Рековца кренуло четрдесет и осам ученика у пратњи неколико професора, за које су у амфитеатру домаћини приредили програм добродошлице.

Ову сарадњу успоставили су прошле јесени ученички парламенти а у новембру су ђаци из Рековца бнли гости својим вршњацима у Богатићу.

-Пољопривредно-ветеринарска школа, као и ученички парламент, посетили су Мачванску средњу школу, па смо зато решили да им узвратимо гостопримство. Желели смо да им прикажемо нашу школу и лепоте левачког краја – казала је Софија Стевановић председница ученичког парламента рековачке средње школе.

Александар Алексић, председник ђачког парламента “Мачванске средње школе”, изјавио је да је ово наставак сарадње и пријатељства двеју школа. Искрено се обрадовао боравку у Левчу и нада се да ће се дружење наставити у годинама које предстоје.

Иницијативу ђака две пољопривредне школе да успоставе сарадњу подржали су њихови наставници. Директорка средње школе из Богатића Милица Дражић и њен колега директор рековачке пољопривредне школе Љубиша Стевановић кажу да ће настојати да унапреде контакте.

-То функционише феноменално. Нама је била велика част да се деца друже и долазе. Рековчани су прво дошли код нас у новембру, а пошто немамо дом, ми смо њих сместили по кућама ученика. Та два дана су била незаборавна и то ће свој деци остати у сећању – рекла је она.

Директор средње школе у Рековцу је изјавио да је обостраним посетама начињен први корак у сарадњи школа, али је и наговестио да сарадња неће остати на томе.

– Следе нови кораци у сарадњи двеју школа, где ће професори размењивати своја искуства. Покушаћемо да наши професори оду на недељу дана у Богатић где би предавали њиховим ученицима, а мачвански професори да дођу у Рековац – истакао је Стевановић.Гости из Богатића су током дводневног боравка били смештени у дому ученика.

Поред дружења са вршњацима, гости из Богатића су посетили и школску економију, док су други дан боравка иксористили да обиђу манастире Прерадовац и Каленић.

ЕКИПА ШКОЛСКОГ ЛИСТА

Напомена: Компелту фотогалерију погледајте на нашој официјалној фејсбук страници

(Линк: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008188517026)