Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – СЕДМИ ДАН

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – СЕДМИ ДАН

Четвртак. Већ је 2. јул. Јавили су да ће дан бити топао. Након јутарње гиманастике време је да се оде у амфитеатар средње школе. Тамо се организује презентација процеса производње меда. Професор Бобан Рајковић прича о лепотама левачких пашњака са којих пчеле сакупљају мед. Мед је природан и квалитетан. Левачки мед је један од брендова овог краја. То незаборавно искуство омогућило им је Друштво пчелара Левач – Белушић. Не заборавимо да је школа добила златну медаљу за квалитет меда.IMG_9694

На реду је радионица „Презентација земље из које долазим“. Време је за земљу ветрењача – Холандију. Прича се о знаменитости, најзначајнијим грађевинама и највећим градовима. Презентација је завршена песмом Рибље чорбе – Амстердам.

IMG_9718
Идемо у посету винарији „Левач“. Тамо су нас сачекали технички директор и технолог винарије и проводе нас кроз погоне. Причају нам о складишним капацитетима, дегустирамо вина и ракије. Полазници Кампа су одушевљени вином од јагоде – будућим брендом винарије „Левач“.

IMG_9745

У знак сећања на Левач и рековачку винарију полазници Кампа добијају по боцу вина. Полазници Кампа били су гости и код председника општине где су све екипе добиле по скроман поклон.

У фоајеу рековачке средње школе приказана је изложбена поставка на тему седамдесетогодишњнице од победе над фашизмом у Европи.

IMG_9837

У амфитеатру школе одржана је промоција књиге “Жупа Левач” Мирослава Ж. Симића. О књизи су поред аутора говорили и главни уредник Стојан Јевтић, рецезент Миломир Стевић и други рецезент Дејан Танић као и лектор Слободан Симоновић.

После инспиративне промоције књиге Жупа Левач уваженог аутора Мирослава Ж. Симића имаћемо прилику да присуствујемо и презентацији рада ученице другог разреда Пољопривредно-ветеринарске школе Анђеле Лукић.

До краја дана екипа из Москве је представила Русију и одушевила све полазнике кампа.

ЕКИПА ШКОЛСКОГ ЛИСТА