Пољопривредно-ветеринарска школа Рековац

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – ДЕСЕТИ ПОСЛЕДЊИ ДАН

КАМП РЕКОВАЦ 2015 – ДЕСЕТИ ПОСЛЕДЊИ ДАН

Спуштена је завеса на Камп у Рековцу који ће, без икакве сумње, остати у срцима учесника – деце из свих девет земаља, као незаборавна и једна од најлепших животних слика.

Од окупљања у Београду оног првог дана, и сусрета са патријархом Иринејем, до овог последњег-десетог и растанка, када су сузе лиле као водопад у јагодинском излетишту које смо посетилуи баш као и све друге знаменитости тог и некада престоног града Крагујевца, као и самог Левча, и дабоме његов центра Рековца.

Тај Рековац, препун добрих људи старих манира и обичаја, угостио нас је у Пољопривредно-ветеринарској школи са домом ученика, где је презентована Европа у малом, у српском одабраном друштву. Ту су се, наиме, окупили представници земаља које су током пролећа организовале Крос РТС-а. У Рековцу их је било стотинак из девет земаља, а Србија се представила преко најбољих ученика из Београда: Математичке и Треће гимназије, као и ОШ Михаило Петровић Алас, па даровитих ђака из Прилужја са Космета и основаца из Новог Пазара.

Са својим другарима који су углавном рођени ван наших граница, уживали су на сваком кораку, али и на образовним радионицама које је припремио Математички институт САНУ-а.

Са своје стране, Рековац је пружио и срце и душу – најлепше и најбоље што има, поред винограда, шума, пашњака и манастира које предводи Каленић у свом пуном, раскошном сјају.

На крају, још да кажем: МПНТР нам је све то омогућило, а да би се осећали као у својим домовима постарали су се, пре свих – Љубиша Стевановић, директор Пољиопривередно-ветеринарске школе, и председник Општине Рековац Предраг Ђорђевић.